Дали ја знаете примената на Т-завртки со зглобни завртки?

Азија-Пацифик жив болт

Вртливите завртки се нарекуваат и завртки за очи, рафинирани завртки за очи, со мазна сферична површина и висока точност на навојот.Вртливите завртки се широко користени во: вентили со ниска температура и висок притисок, цевководи под притисок, инженерство на течности, опрема за дупчење нафта, опрема за нафтени полиња и други полиња.Тие често се користат при исклучување и поврзување прилики или алатки како што се индустријата за вентили, велосипеди на преклопување и колички за бебиња. Завртките со вртење се удобни и брзи за употреба, а може да се користат со соодветни навртки за поврзување и затегнување и имаат широк опсег на апликации.

Т-слотови завртки

Принципот на фиксирање на Т-болт е да се користи наклонот во облик на клин за да се промовира силата на врзување на триење на експанзиониот болт за да се постигне ефект на фиксирање.Т-завртките се навојуваат на едниот крај и се стеснуваат на другиот крај.Т-завртките често се користат за фиксирање на електричните апарати во секојдневниот живот.

Навртка со шестоаголна капа

Како што сугерира името, навртката со шестоаголна капа е навртка со капак.Целта на овој капак е да спречи влага да влезе во него, а со тоа да спречи рѓосување на навртката.Во секојдневниот живот, можете да го видите на гумите на автомобилите, трициклите, електричните возила или на држачите за светилки на уличните светилки.

Болт за кочија

Еден тип на прицврстувач кој се состои од глава и завртка мора да биде усогласен со навртка за прицврстувачот да поврзе два дела со преку дупки.Завртката за кочија се користи во отворот, а квадратниот врат е заглавен во отворот за време на инсталацијата, што може да го спречи ротирањето на завртката.Завртката за кочија може да се движи паралелно во отворот, а исто така може да игра улога на заштита од кражба во вистинскиот процес на поврзување.


Време на објавување: 18-11-2021 година