A e dini aplikimin e bulonave T me bulonat e bashkimit?

Rrufe në qiell të drejtpërdrejtë të Azisë Paqësorit

Bulonat rrotullues quhen gjithashtu bulonat e syrit, bulonat e syve të rafinuar, me një sipërfaqe të lëmuar sferike dhe saktësi të lartë të fillit.Bulonat rrotullues përdoren gjerësisht në: valvulat e temperaturës së ulët dhe presionit të lartë, tubacionet me presion, inxhinierinë e lëngjeve, pajisjet e shpimit të naftës, pajisjet e fushës së naftës dhe fusha të tjera.Ato përdoren shpesh në raste shkëputjeje dhe lidhjeje ose mjete të tilla si industria e valvulave, biçikletat e palosshme dhe karrocat e bebeve. Bulonat rrotullues janë të përshtatshëm dhe të shpejtë për t'u përdorur, dhe ato mund të përdoren me dado që përputhen për t'u lidhur dhe shtrënguar, dhe kanë një gjerësi gamën e aplikacioneve.

Bulonat me fole T

Parimi i fiksimit të bulonit T është përdorimi i prirjes në formë pyke për të nxitur forcën lidhëse të fërkimit të bulonit të zgjerimit për të arritur efektin e fiksimit.Bulonat T janë të filetuara në njërin skaj dhe konik në skajin tjetër.Bulonat T shpesh përdoren për të rregulluar pajisjet elektrike në jetën e përditshme.

Arrë me kapak gjashtëkëndësh

Siç sugjeron emri, arra e kapakut gjashtëkëndor është një arrë me kapak.Qëllimi i këtij kapaku është të parandalojë hyrjen e lagështirës në të, duke parandaluar kështu ndryshkjen e arrës.Në jetën e përditshme, ju mund ta shihni atë në gomat e makinave, triçikletave, automjeteve elektrike ose në stendat e llambave të llambave të rrugës.

Bulon i karrocës

Një lloj fiksuesi i përbërë nga një kokë dhe një vidë duhet të përputhet me një arrë që lidhësi të lidh dy pjesë me vrima.Bulon i karrocës përdoret në fole dhe qafa katrore është mbërthyer në fole gjatë instalimit, gjë që mund të parandalojë rrotullimin e bulonit.Rrufeja e karrocës mund të lëvizë paralelisht në fole dhe gjithashtu mund të luajë një rol kundër vjedhjes në procesin aktual të lidhjes.


Koha e postimit: Nëntor-18-2021